Uitleg

Deze site is tot stand gekomen door een groep echte liefhebbers die de vuurwerktraditie in ere willen houden. Wij zijn van mening dat niet alleen vuurwerk aan het eind van het jaar voor veel overlast zorgt, maar dat het vooral gaat om het onjuist gebruik ervan door personen die de traditie niet respecteren en er op een totaal verkeerde manier mee omgaan. Ook is de combinatie van alcohol en vuurwerk een hele slechte, wij zijn voor een juiste aanpak door de overheid en dat ook daar naar gekeken word. Helaas zien sommigen de Oudejaarsnacht ook als een vrijbrief om te rellen en rotzooi te trappen. Het vuurwerk krijgt hier een hele slechte naam van en daar willen wij vanaf. Op onze site en via onze Sociale Media kanalen zullen wij er alles aan doen om de waarheid m.b.t. nieuwsberichten te weerleggen en iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen vanuit de vuurwerkbranche en de vuurwerkverkoop.

Er word al jaren lang veel ILLEGAAL vuurwerk het land binnen gesmokkeld waarmee helaas ook vernielingen worden aangericht. De overlast die dit met zich meebrengt is een doorn in het oog voor de echte liefhebbers. De knallen die je hoort vanaf de laatste weken van het jaar komen NIET door legaal goedgekeurd (knal)vuurwerk, maar door illegaal zwaar vuurwerk uit omringende landen waar het gewoon het hele jaar te koop is. Helaas is aan de “gewone” burger niet uit te leggen dat deze knallen niet door de rotjes komen die je in de winkel koopt in Nederland, en daar zit nu ook meteen het probleem van de vele discussies.

Omdat legaal vuurwerk volgens de tegenstanders van vuurwerk, overheid en deskundigen heel vaak de veroorzaker is van ellende zoals brand, letsel en meer, zal de overheid helaas steeds meer gaan inperken wat inmiddels leidt tot een verbod van diverse soorten consumentenvuurwerk.

Wij als echte vuurwerkliefhebbers die elk jaar weer genieten van die ene dag op 31 december vinden dit totaal onacceptabel, en staan hier zeker ook niet achter. Daarnaast zal het probleem bij een totaalverbod van het afsteken van vuurwerk door consumenten niet ineens leiden tot alle oplossingen van beschieten van hulpdiensten, autobranden en ongeregeldheden. De personen die nu al voortijdig afsteken, illegaal vuurwerk importeren/verkopen, en de raddraaiers die problemen veroorzaken zullen op 31 december niet stoppen en daarmee word het probleem alleen maar verplaatst.

Wij staan als vuurwerkliefhebbers uiteraard VOOR het behoud van de vuurwerktraditie en willen GEEN vuurwerkverbod!

Deze site ging op 1 februari 2020 online, en behartigd daarmee de belangen van alle vuurwerkliefhebbers van Nederland. De roep om een verbod is nog nooit zo heftig geweest als de laatste tijd, alleen zijn de feiten en vooral de media ophef niet correct en worden er heel veel onwaarheden m.b.t. vuurwerk geuit. Via deze site willen we als liefhebbers een tegengeluid creëren en vooral de “waarheid” plaatsen zoals dit ook hoort.

Via deze site willen we alle partijen op de hoogte houden van de discussie(s) rondom vuurwerk. Wij hebben geen winstoogmerk, commerciële bedoelingen of werken niet in de vuurwerkbranche. Het enige wat wij willen is dat we als liefhebbers en iedereen die dat wil nog jaren ZELF vuurwerk mogen afsteken in de straat op 31 december!